Wat is de AstroMobiel?

De AstroMobiel maakt de interstellaire ruimte 			onveilig.

De AstroMobiel maakt de interstellaire ruimte onveilig.

De AstroMobiel is een prettig gestoorde mobiele sterrenwacht annex mobiel opblaasplanetarium met lanceerbasis in Ieper, in de Wilde Westhoek. De AstroMobiel is wat excentriek Westvlaams ondernemerschap. :) Op een bepaald moment begon ik te denken: "Waarom moeten mensen altijd naar een sterrenwacht of planetarium gaan? Kan een sterrenwacht of planetarium ook niet gewoon naar hen toekomen?".

Wat dacht U van een mobiele sterrenwacht met opblaasplanetarium dat zelf naar Uw school of kamp komt? U hebt er alleen een ruimte van 8 bij 8 meter breed en 5 meter hoog voor nodig. Bijvoorbeeld Uw turnzaal. Een sterrenhemel in Uw eigen knusse school. Uw leerlingen zullen er letterlijk en figuurlijk van ondersteboven zijn! :)

De mobiele sterrenwacht AstroMobiel biedt een veelheid aan voorstellingen op het gebied van sterrenkunde, ruimtevaart en aardwetenschappen aan: een planetariumvoorstelling, een virtueel ruimtetuig, voorstellingen over het zonnestelsel, de Aarde, het broeikaseffekt,... Ook workshops waterraketbouw, zonnewijzerbouw, draaibare sterrenkaart zijn verkrijgbaar.

AstroMobiel heeft ook een webwinkel. De AstroMobiel EduShop biedt allerlei doe-hetzelf-pakketten op het vlak van wetenschaps- en milieu-educatie aan voor leergierige kinderen met interesse in wetenschap en techniek. Een zonnewijzer bouwen, een modelvan het Aarde-Maan-stelselbouwen, een model van een virus of oog in elkaar steken, de luchtvervuiling testen, een mini-weerstation bouwen, met licht spelen, veilig elektrische schakelingen maken,... aan democratische prijzen. Voor tieners en volwassenen met interesse voor sterrenkunde zijn er ook boeken over sterrenkunde.

Interesse? Mail dan naar astromobiel@telenet.be.