Weer en klimaatEin-O Smart Boxes


Met een Smart Box kunnen kinderen van alles te weten komen over interessante onderwerpen. Hiervoor gaan zij zelf op onderzoek uit met de mooi vormgegeven materialen uit de Smart Box.

Weer Smart Box

Weer Smart Box

Enkele factoren die er voor zorgen dat het weer elke keer weer anders is zijn de temperatuur, luchtdruk en neerslag. Al deze factoren bij elkaar worden het weer genoemd. Met deze smartbox ontdek je hoe ze het weer be´nvloeden.
Bouw je eigen weerstation en stel de windrichting vast, of maak een barometer en meet de steeds veranderende luchtdruk. In deze Box is er een zogeheten "I know gids van professor Ein-O" waarin alles wordt uitgelegd. Er staan allerlei leuke weetjes in.

De inhoud van deze smartbox bevat : [Toon] / [Verberg]
 1. Een handleiding met uitleg en leuke weetjes
 2. Weerkaarten
 3. Verdampingsbakje
 4. Thermometer
 5. Balletje van piepschuim
 6. Reageerbuisje
 7. Plastic potje
 8. Windwijzer bouwset
 9. Kompas

Prijs: 16 Euro/stuk + eventuele verzendingskosten

Lucht Smart Box

Lucht Smart Box

Leer de kracht van lucht te gebruiken bij allerlei boeiende experimenten. Lucht is overal om je heen, maar je ziet het niet. Met behulp van deze smartbox kom je er achter hoe je de kracht van lucht kunt gebruiken bij verschillende knallende experimenten. Kom er bijvoorbeeld achter hoe je een ballon op kunt blazen zonder deze zelf op te blazen, of schiet een projectiel weg met het gebruik van lucht. Of wil jij liever je eigen vliegende object maken?

De inhoud van deze smartbox bevat : [Toon] / [Verberg]
 1. Een handleiding met uitleg en leuke weetjes
 2. Schuimraketten
 3. Elastiekjes
 4. Schietschijven
 5. Stukjes verpakkingsmateriaal
 6. Windzakken
 7. Pingpongballen
 8. Beker
 9. Ballonnen
 10. Rietjes
 11. Injectiespuit
 12. Luchtdrukpistool

Prijs: 16 Euro/stuk + eventuele verzendingskosten

4M Green Science & KidzLabs4M KidzLabs - 					Tornado in een fles

4M KidzLabs - Tornado in een fles

Het lijkt een simpele schroefdop, maar met deze connector tussen twee frisdrankflessen maak je tornado's. Schroef hem goed vast met aan de bovenkant een lege fles en aan de onderkant een fles half gevuld met water. Draai de flessen om en zie hoe in de fles een watertornado wordt gevormd. Op de Science Card vind je een aantal weetjes over tornado's.

Prijs: 6 Euro/stuk + eventuele verzendingskosten

4M Green Science - 					Weerstation

4M Green Science - Weerstation

Knutsel je eigen multifunctionele weerstation in elkaar. Deze kit bevat o.a. een windmolen, windmeter, thermometer en pluviometer. Dit weerstation stelt je in staat om het weer te observeren, je eigen weerbevindingen te registreren en zelfs weersvoorspellingen te maken. Recycleer een plastic drinkfles om het geheel stabiel te maken. Bovendien kan je de fles als serre gebruiken en het broeikaseffect bestuderen. Dit pakket bevat een weerstation (nog te monteren), schroeven, thermometer, kompas en gedetailleerde instructies. Leeftijd: vanaf 8 jaar.

Prijs: 18 Euro/stuk + eventuele verzendingskosten

4M Green 					Science - Weerkunde

4M Green Science - Weerkunde

Met deze doos leer je vanalles bij over het weer. Je experimenteert met statische elektriciteit en ziet hoe je haar gaat rechtstaan of hoe water "plooit". Je leert hoe wolken, wind en luchtstromingen ontstaan. Je bestudeert ook het broeikaseffect en de effecten van zure regen. Tenslotte bouw je ook een mini-model van de watercyclus. Leeftijd: vanaf 8 jaar.

Prijs: 18 Euro/stuk + eventuele verzendingskosten