Verplaatsingskosten en dagsupplementen

Dit hangt vooral af van de brandstofprijzen van het moment en de af te leggen kilometers. Er wordt in principe 0,80 Euro per kilometer van Ieper naar de plaats van bestemming gevraagd (heen-en terugreis inbegrepen, ofwel 0,40 Euro per kilometer heen en terug). Wil je weten hoeveel kilometer de AstroMobiel moet afleggen? Surf dan naar http://www.mappy.com, voer als vertrekpunt de gemeente "Ieper" (België) in (want daar ligt de AstroMobiel-lanceerbasis), en als bestemming de plaats waar de AstroMobiel naartoe moet. Om een idee te krijgen van de verplaatsingskosten vermenigvuldig je dan het aantal kilometers met de prijs per kilometer.

Bij een verblijf van langer dan een dag wordt er een dagsupplement van 80 Euro per dag aangerekend om de extra verblijfskosten te dekken.

Te duur? Er is een alternatief indien geen zwaar materieel (teleskopen, mobiel planetarium,...) moet worden verplaatst. Als het benodigde materieel (bijvoorbeeld voor voorstellingen en workshops) gemakkelijk in een rugzak kan worden gestopt kan de brandstofverslindende AstroMobiel op stal worden gehouden en wordt er te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer afgekomen. Dan kost het je ten hoogste de vééééél goedkopere tiketjes voor trein, tram en bus. Bovendien is dit alternatief nog milieuvriendelijk ook en houdt het de AstroMobiel-crew in conditie. :)